Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények | Atlétika

2015.02.24-én Győrben, a Móra Ferenc Általános és Szakközépiskola tornatermében Kölyökatlétikai élményversenyt rendezett atlétikai Szakosztályunk

Kölyökatlétika  Élményverseny

2015.02.24-én Győrben, a Móra Ferenc Általános és Szakközépiskola tornatermében Kölyökatlétikai élményversenyt rendezett a Győri Atlétikai Club Szakosztálya. Farkas Roland vezetésével egy gördülékeny, izgalmas versenyen vehettek részt a meghívott iskolák csapatai. A verseny a házigazda iskola intézményegység-vezetője Fekete Szabolcs nyitotta meg. A másfél órás, körversenyként lezajló megmérettetésen 5 iskola 6 csapata vett részt (több iskolában is a megengedett 7-nél több, 8-9 gyermekkel érkeztek a testnevelők, tehát többen csapatukkal együtt, de versenyen kívül teljesítették a feladatokat), így több mint 50 gyermek hangja lepte el a kis tornatermet. A karzaton sok szülő és családtag is nézte és szurkolta végig a versenyt. Az atlétika népszerűsítése sikeres volt, a verseny után több szülő is érdeklődött az iskolán kívüli atletizálás lehetőségéről. Holtversenyben lett első a Gárdonyi Géza Általános Iskola két csapata, így az „A” és a „B” csapat is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Második lett a Gyárvárosi Általános Iskola, a bronzérmet pedig az Arany János Általános Iskola szerezte meg. Negyedik lett a Petőfi Sándor Általános Iskola, ötödik a házigazda, Móra Ferenc Általános Iskola. Minden csapatnak 8 kölyökatlétikai versenyszámot kellett teljesíteni, melyek a következően voltak:

  1. kereszt szökdelés
  2. gerelyhajítás
  3. békaugrás
  4. sprint-gát
  5. létrafutás
  6. térdelésből tömött labda dobás
  7. kötélhajtás
  8. 5 perces állóképességi futás

Minden dobogós csapat éremdíjazásban részesült, illetve minden csapat, aki részt vett egy-egy oklevelet vehetett át. A díjakat Röck Samu torna mesteredző, sportvezető adta át a gyermekeknek. A verseny végeztével minden gyermek müzli szeletet kapott, amit nagy örömmel fogyasztottak abban a pár percben, míg az eredményhirdetésre vártak. 

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.