Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények | Súlyemeles

Őri Dávid bronzérmes

Diákolimpia sikerek a súlyemelőknél

Immár a GYAC színeiben idén 8 sportolónk indult az idei Súlyemelő Diákolimpia selejtezőin és 7 fő jutott tovább az országos megmérettetésre. A Vajszlón megrendezett döntőbe családi okok miatt 6 sportolónk indulhatott, ahol volt olyan kor- és súlycsoport, amelyben 23 versenyző vetélkedett.

A kétnapos viadal első napján Őri Dávid sportolónk a két évvel idősebbeket felvonultató serdülő mezőnyben nagyszerű versenyzéssel, új egyéni csúcsokkal (szakítás 48kg, lökés 62kg összetett: 110kg) szerezte meg az igen értékes bronzérmet, s lett 3.

Szintén az első napon versenyzett legfiatalabb sportolónk Sziráki-Szabó Dávid, aki a fiú 40kg-s súlycsoportban indult.

Érdekességképp megjegyzem, hogy 12 éves korig a hazai súlyemelésben nem az emelt súly nagysága számít, hanem a gyakorlatok technikailag helyes kivitelezése. Azaz, 3 bíró pontozza a szakító és lökő gyakorlatokat. Mindegyik bíró maximum 5 pont adhat egy gyakorlatra. Így 3 bíró a 3 lökés és 3 szakító gyakorlatra összesen 3x5x6, azaz 90 pontot adhat. Ráadásul e korosztálynak még atlétikai számokban is össze kell mérnie az erejét. Az idei Diákolimpiai döntőben a helyből távolugrást választották a verseny kiírói.

Sziráki-Szabó Dávid a 141cm-es magasságával 179 cm-t ugrott, amivel 3,8 pontot ért el. Súlyemelésben az első fogását sajnos elhibázta. Így az általa elérhető 93,8 pontból 75,8 pontot ért el és a 23 nevezett versenyző közül a 19. lett.

E napon a serdülő lányok közt Jámbor Veronika a 14. helyen végzett (25kg – 32kg = 62kg) hat érvényes fogást bemutatva. Neki ez az első országos szintű versenye volt.

A 2. napon versenyeztek ifjúsági és junior korú versenyzőink. Koncz Kristóf évek óta az UP csapatunk erőssége. Most is, kiváló versenyzéssel a papírformának megfelelően a 2. helyen végzett és hozta haza az ezüstérmet. A versenyen felfigyelt rá az UP Szövetségi kapitány is.

Takács Alexandra hosszabb kihagyás után a selejtezőn teljesítette a bejutáshoz a szintet, aztán a döntőben hiba nélkül, 6 érvényes fogással (51-63) 114kgs összetett eredménnyel a 7. helyet szerezte meg.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.