Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Esemény

A város önkormányzata hagyományteremtő szándékkal indította útjára 2018-ban a Győri Sportbált. A cél az volt, hogy legyen egy este, ahol a sikeres, hazai és nemzetközi szinten is elismert sportolók, sportvezetők együtt ünnepelhessenek. Ahogy egy évvel ezelőtt idén is az Olimpiai Sportpark adott otthont a különleges hangulatú eseménynek, a több mint hatszáz résztvevő között ott voltak a GYAC sportolói, vezetői is.

II. Győri Sportbál - GYAC-os díjeső

A II. Győri Sportbál egyik fénypontja a sportcsillagok köszöntése volt. Az önkormányzat és a Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány huszonnegyedik alakalommal díjazta az év kiemelkedő sikereket elért versenyzőit, edzőit. A kitüntetettek névsoráról ezúttal is egy szakmai stáb és az alapítvány kilenc fős kuratóriumának tagjai döntöttek.

Ez a díjátadása tiszteletünk kifejezését is szolgálja, azt hogy megköszönjük sportolóinknak a rengeteg befektetett munkát és energiát, amivel nagyszerű eredményeket érnek el és városunk hírnevét is öregbítik. Az elismerésekkel példaképeket tudunk állítani fiataljaink elé. A kitartó munka mindig meghozza a gyümölcsét” – mondta nyitóbeszédében Borkai Zsolt polgármester.

A nyolc kategória díjazottjai között a GYAC-ot egyéni sportágak képviselői, egy csapat, és egy kiváló edző, masters versenyző képviselte, ők összesen hét elismerést vehettek át.

Az év legjobb férfi sportolója kategóriában a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Szigeti Roland a Győri Atlétikai Club evezőse léphetett fel.
Roland 2018-ban a felnőtt mezőnyben hat versenyszámban is országos bajnoki címet szerzett. Egyben csapatkapitánya volt a győri Széchenyi István Egyetem egyetemi világbajnokságon és az egyetemi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett evezős nyolcas egységének. Alföldi zoltán tanítványa tavaly szerezte 20. országos bajnoki címét.A férfi sportolók között második helyen Kardos Botondot a Győri Atlétikai Club torna szakosztályának büszkeségét köszöntötték. Botond
a felnőtt Mesterfokú Országos Bajnokság győztese, sem lólengésben, sem korláton, sem gyűrűn nem talált legyőzőre. Tagja volt az Európa-bajnokságon 8. helyezést elért magyar válogatottnak, az eszéki világkupán pedig korláton a 4., míg Koperban talajon a 6. helyen végzett. Kardos Botond Reszeli Péter irányítása alatt készül a versenyekre.


A legjobb csapatok kategóriájának harmadik helyezettje a Győri Atlétikai Club országos bajnok férfi evezős nyolcasa lett, akik sorrendben negyedik alkalommal hódították el a magyar bajnoki címet.
A siker nyolcas tagjai: Sőnfeld Álmos, Szlovák Rajmund, Szlovák Bence, Papp Gergely Márton, Szigeti Roland, Kiss Bence, Szabó Bence és a kapitány Forrai Dávid. Az év edzője kategória második helezettje az evezősök mestere Alföldi Zoltán lett.

A II. Győri Sportbálon kihirdették az év felfedezettjét, aki Mészáros Krisztofer a Győri Atlétikai Club 17 esztendős tornász csillaga lett. Szűcs Róbert edző tanítványa
már a felnőtt Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatott tagjaként, és korosztályában országos bajnoknak mondhatja magát, továbbá a felnőtt országos bajnokság egyéni összetett versenyében bronzérmet szerzett.


Idén először a Fair Play-díj is bekerült az elismerések közé. Az új kategória kitüntetését elsőként Gasztonyi Péter László, a Győri Atlétikai Club ifjú evezőse vehette át. A fiatal tehetséget az
Országos Bajnokságon győztesnek hirdették ki, ő azonban érzékelte, hogy nem az első helyen ért célba, így nem illeti meg az aranyérem sem. Az eredményhirdetést követően, miután megbizonyosodott igazáról, odament a második helyezettnek kihirdetett versenyzőtársához, és átadta neki a győztesnek járó medált.Az előző két alkalommal
egy-egy díjat vehettek át a GYAC versenyzői, amikor az év legjobbjait köszöntötték. 2017-ben az ETO Parkban rendezett gálán a judós Sipőcz Richárd kapta az év felfedezettjének járó elismerést, majd 2018-ban, az I. Győri Sportbálon a klub teniszezője, Balázs Attila lett kategóriájában a harmadik helyezett. Büszkék vagyunk arra, hogy idén már hét díj került a GYAC sportolóihoz, edzőihez. A világszínvonalú Olimpiai Sportpark olyan lehetőségeket biztosít, hogy edzőink az 1200 fős utánpótlás bázis mellett, minőségi munkát végezhetnek kiemelkedő felnőtt sportolóinkkal is. Ahogy Győr városa támogatja a sportot, egyedülálló az országban” - monta Petrahn Barbara a GYAC klubmenedzsere.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.