Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények

A Global Running Day a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kezdeményezése, a lényege pedig az, hogy a világszerte több helyszínen megrendezett futáson minél többen vegyenek részt, mozogjanak egy kicsit.

Global Runnig Day az Olimpiai Sportparkban

Ezt a kihívást minden évben június első szerdáján teljesítik a résztvevők, és 1 mérföldet, vagyis 1609 métert futnak, a mezőnyben pedig nem csak olyanok indulhatnak, akik rendszeresen sportolnak, hanem bárki, akinek kedve van a mozgáshoz.

A Global Running Day-t korábban National Running Day néven ismerték, és az Egyesült Államokból indult, mostani nevén 2016-ban rendezték meg először, világszerte 2.5 millió résztvevővel.

Most Magyarországon az első helyszínek között Győr is ott volt. Az Olimpiai Sportparkban a GYAC szervezésében startolt el a mezőny, pontosabban a mezőnyök, hiszen délelőtt a Bercsényi-iskola vezetésével diákok futottak, majd délután a GYAC több szakosztályának sportlói vágtak neki a távnak, ami az OSP atlétikai pályáján kicsivel több, mint négy körnek felel meg. A kihívást több mint kétszázan teljesítették.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.