Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Tenisz

A GYAC sportolója, a juniorkorú Fajta Péter és az exgyőri Drahota-Szabó Dorka nyerte meg az egyéni küzdelmeket a budapesti Nemzeti Edzés Központban rendezett fedett pályás tenisz országos bajnokságon.

Balázs a legjobb magyar, Fajta bajnoki címet szerzett


A vasárnapi döntőkben előbb Drahota-Szabó 6:3, 7:5-re megverte a háromszoros győztes Bukta Ágnest aki a selejtezőből jutott fel a főtáblára. A férfiak fináléjában a 17 éves Fajta Péter 6:2, 6:3-ra verte a szintén junior korú Velcz Zsombort az ob-n, amelynek kétmillió forint volt az összdíjazása.

A hazai Szuperligában a GYAC színeiben szereplő Balázs Attila lett az első számú magyar férfi teniszező, mivel a legfrissebb világranglistán megelőzte Fucsovics Mártont. Balázs január óta 55 helyet javított, és jelenleg már a 76. helyen áll, míg Fucsovics a 70. helyen rajtolt 2020-ban, azóta volt 53. is, most viszont - 14 helyet rontva - csak a 84. pozíciót foglalja el. Ezen a héten mindkét magyar éljátékos a Davis Kupa debreceni selejtezőjében érdekelt, ahol a magyarok pénteken és szombaton a belgákkal csapnak össze a madridi döntőbe jutásért.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.